GAST ELLER KAPTAIN PÅ SEJLYACHTEN s/y VERITAS PÅ EN NÆSTEN VERDENSOMSEJLING - CREW FOR s/y VERITAS CRUSING ALMOST WORLDWIDE.                            i                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder og meddelser fra os sker her på siden eller Facebook eller pr. mail.

 

 

Vedrørende tidligere tildelt kompensationssejlads, så er det tidligere meddelt at den skulle være afviklet inden juli 2020. Dvs., at gaster der har fået tildelt kompensationssejlds skal booke sejlads inden da. Efter aftale kan kompensationssejlads gives eller evt. sælges til en anden. Ved båden salg eller anden ophør af virksomhed, ophører retten til kompensationsseslads der ikke er afviklet. Der kan ikke udbetales penge for ikke afholdt kompensationssejlads. Kompensationssejlads er en erstatning, der giver ret til senere sejlads under bestemte ovenfor angive betingelser. Jeg kan i noge ngrad hjælpe med at sælge kompensationssejlads, men det er sekundært fordi det er tid I personligt har fået til senere afvikling.

 

 

Hvad er en gast: En gast er besætning ombord og omfattet af både sømandslovens og sølovens regler. Dette har været og er stadig retspraksis. Skipper er ligeledes omfattet af disse regler i følge retspraksis og tradition. Det vil også sige at alle udfører opgaver ombord i et eller andet omfang til skibets drift.Som borger og medsejlergast er det din egen opgave at kende disse regler. Dette gælder for al langturssejlads med alle danske skibe på tur. Langtur er fællessejlads på delebasis og derfor betales der kun 1/3 del i gastebidrag i forhold til charterpris. Gastebidraget går til alle driftudgifter vedrørende skibet udregnet over en årrække og pr. erfaring.

 

 

s/y Veritas tidligere kaptajner meddeler:

 

Medicin: Har du kroniske lidelser og/eller tager du medicin dagligt, så skal vi informeres om det. Vi skal vide hvilken sygdom du har, hvilken medicin du tager, og hvor ofte du gør det, samt de eventuelle bivirkninger af medicinen.

 

Rusmidler: Alle former for narkotika og andre euforiserende stoffer er strengt forbudt under opholdet - dette gælder også i land. Indtagelse eller opbevaring medfører øjeblikkelig afmønstring uden kompensation. Rygepolitik: Vores rygepolitik er “No Smoking” om bord på s/y VERITAS. Alkoholpolitik: Under sejlads drikkes der ikke alkohol. Ved sejlads start skal alle ombord kunne efterfølge alkoholpolitikken som ved bil kørsel i DK.

 

Madlavning og rengøring: - er et fælles projekt. Det vil sige, at det går på skift. (Kaptajn og Styrmand er dog undtaget de faste mad og rengørings rutiner. De har særskilte opgaver men kan støtte når der er tid) Som "Bakstørn" vil 1-2 personer være ansvarlig for en "maddag", hvor man er ansvarlig for at lave aftensmad og dagen efter frokost. Morgenmad sørger man selv for. Morgenvagten laver kaffe og te. Der er faste rengøringsrutiner samt ekstra rengøring, når vi kommer frem til ankerpladser efter sejlads. Gas, vand og elektricitet er begrænsede ressourcer, så hav lige det i baghovedet.

 

Dagsrutine: Som udgangspunkt så er dagsrutinen på s/y VERITAS 8 timers arbejde (indkøb, madlavning, rengøring, sejlads), 8 timers fri og 8 timers søvn. Vedligeholdelse: Vi har vedligeholdelsperioder og satser på at lave det meste i de perioder, men vi kan ikke undgå, at skulle reparere/vedligeholde undervejs. Til søs repareres og vedligeholdes kun i nødvendigt omfang. Du skal forvente ca. 2-4 arbejdsdage pr. måned i gennemsnit.

 

Andet: Vi gør alt hvad vi kan for, at s/y VERITAS fungerer bedst muligt, MEN der vil formentlig komme perioder, hvor det ikke er muligt at skaffe en ny (Dinghy) gummibåd eller andet som er blevet mistet, eller at få kompetent faglig hjælp til at udbedre en motor, som ikke vil starte. Det er brandærgerligt og går ud over ALLE - både ejere, kaptajn og gaster. Det er ikke noget, vi kan styre og det skal kommende gaster være 100% indforstået med. Redningsvest + livline: Benyttes under sejlads i mørke, i dårligt vejr samt på kaptajnens ordre. Vagthold: Der er, under normale forhold, 2-3 personer på vagt, og varigheden af vagten er mellem 2-4 timer afhængig af forholdene. Se særskilt vagtplan.

 

Generelt: Skibskassen: Alle om bord bidrager til fælleskassen. Fælleskassen dækker udgifter til mad, vand, diesel, havnepenge, indklareringsafgifter, cruising permits, benzin til dinghy m.m. Den månedlige udgift til fælleskassen er mellem 2000 - 2500kr. afhængig af togt og dieselforbrug og det afregnes på båden. Individuelle behov som spiritus, øl, slik m.m. købes for egen regning.

 

Diverse: VIGTIGT!!! •Mange myndigheder ude i verden ønsker, ud fra de bedste intentioner, at beskytte deres egen charterflåde. Juridisk og økonomisk set er der i vores tilfælde tale om en langsejltur på "delebasis" og altså på ingen måde hverken "forhyring" eller en "chartertur". Det er derfor også vigtigt, såfremt myndighederne spørger hertil, at du oplyser dette. •Vi prøver selvfølgelig at tilpasse, at s/y VERITAS er i nærheden af, hvor du ankommer til og rejser fra, men det kan ikke altid lade sig gøre. Sørg for, at du har luft i budgettet til evt. ekstraudgifter i form af hotelophold, ændring af billet m.m.

 

•Alle vores togter er tentative, hvilket betyder, at de kan ændres, hvis forholdene kræver det. Der gives ingen kompensation for ændrede sejladsplaner.

 

•Sørg ligeledes for, at du har luft i dit budget, så du ikke skal vende og dreje hver en krone, mens du er på eventyr. Uforudsete udgifter bliver næsten altid større end forventet.

 

1. Hjælp til på eget initiativ: Tag en opvask, tag skrald med i land osv. Og kom gerne med den sjove bemærkning når der er aller mest brug for det. 2. Spørg og lær: Er du i tvivl, så spørg i stedet for at lade stå til. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. Arbejd med tingene, så lærer du hurtigt. 3. Undgå salt indendørs samt under dæk. Salt suger nemlig fugt. Ved badning, så skal du derfor tage håndklæde og skiftetøj med op. Hæng dit badetøj til tørre efter brug. Badetøj og håndklæder skal være tørt, når det kommer under dæk. 4. Fødder: Tag skoene af, inden du kommer om bord. Vær opmærksom på, hvor du sætter dine fødder, både når de er våde, og når de er tørre. Undgå at træde på hynder eller borde. 5. Ryd op efter dig: Alting om bord har sin plads. Bruger du noget, så sæt det på plads umiddelbart efter brug. Du skal rydde sko, bøger, solcreme, solbriller m.m. op efter dig. Væn dig til at gå en "oprydningsrunde" inden du går i seng eller efter en vagt. Pilot bordet (ved Skippers kahyt) skal altid være ryddet. Det er Skippers arbejdsbord. 6. Vær opmærksom: Når du har vagt, så hold udkig efter alt der flyder på havet (skibe, fiskegarn, hvaler m.m.). Er der noget, der står og slår eller gnaver - så gør noget i stedet for at lade stå til. Vær opmærksom på fronter, skift af vindhastighed og vindretning samt pludselige barometerændringer. Skipper skal vækkes jvf. Skippers instruktioner. 7. Sand: Sørg for at tasker, tøj og sko er tømt for sand og skidt, inden de kommer op på båden. 8. Er du utilfreds, så informer kaptajnen om det: Du er medansvarlig for, at du får mest muligt ud af dit ophold. Kaptajnen ved ikke, hvad du tænker - så sig til og tilkendegiv dine holdninger. Vi vil gerne tage problemerne, inden de vokser sig for store. Evt. tages det op ved vores BRM om søndagen eller ved særlige behov. 9. Sammenhold: Vi er en samlet besætning på båden. Respektér hinanden og bak op om hinanden. 10. Vær positiv, og glæd resten af besætningen: Det er ekstremt vigtigt, at der er en positiv stemning på båden, så skøre påfund, overraskelser og lignende er velkomne. Respektere hinandens særlige væremåde og ønsker som informeres ved BRM. Hvis hensyn vedr. Nøgenhed men da vi omgås på et yderst begrænset område så må du være indforstået på tolerance. Hvis du opholder dig i salonen med bar overkrop og sider på hynderne så brug håndklæde eller et lagen så hynder mm ikke fedes til af sved og sololie.

 

Pakkeliste: Vigtige papirer: •Helst to forskellige hævekort f.eks. VISA og MasterCard, idet der kan være et max hæve beløb pr. dag/måned. •Gyldigt pas min. 6 mdr. frem + kopi af pas. •Forsikring (du skal have en sygdom-/hjemtransportforsikring. Gouda er dygtige på enkelt rejser i verden og har en god dækning. www.gouda.dk er et god til enkelt rejser i verden. Eller DAN, som dækker det hele og den er billig. www.daneurope.org/web/guest/home •Gyldig hjemrejsebillet. Husk at købe billetter, som kan ændres/afbestilles. God fly site: momondo.dk •Visum, se udenrigsministeriets hjemmeside um.dk •Vaccinationskort, hent råd og vejledning hos www.rejsemedicin.dk. •Dokumentation på egen medicin:

 

 

Udstyr:
Nedenstående nogle forslag til hvad man kan medbringe:

Det er vigtigt, du pakker let, lidt og i en taske/rygsæk, der kan stuves af vejen. Der er ikke plads til kufferter eller lignende. Du kan spare plads ved at vælge tøj, der kan kombineres på flere måder eller har flere funktioner. Du skal medbringe 2 stræklagner, 2 pudebetræ og 2 lagner samt evt. en lagen pose (bedst i silke) 2 håndklæder m.m. Husk, du selv skal vaske dit tøj i hånden, så vælg noget der ikke krøller og er hurtigttørrende. Kunststof tørrer hurtigere end bomuld. Oppustelig redningsvest og enkeltline livline købes derude hvor i påmønstrer. Tøj: Vælg sommertøj, du føler dig godt tilpas i. •Undertøj. •1 par lange luftige bukser. •Langærmet trøje (en tynd og luftig trøje mod myg) Skal helst være UV beskyttet. •T-shirts (medbring ihvertfald én T-shirt, du kan snorkle i, ellers bliver man hurtigt forbrændt, når man er optaget af undervandslivet) Skal helst være UV beskyttet. •Shorts. •Badetøj (evt. flere sæt, så du kan skifte til tørt) Sko/strømper: På båden går vi så vidt muligt med bare tæer, men det er en god ide at have et par gode sandaler eller vandre/løbesko med til brug på land. •Et par klipklapper/sandaler (bruges 90% af tiden på land) •Et par vandrer/løbesko (til lidt længere vandreture, godt hvis de er skridsikre) •Et-to par strømper til vandre/løbesko. •Et par reefsko (Neopren - hvor man skal gå i land fra vand) Sejlertøj: I regnvejr og på kølige nætter. Vi er på varmere breddegrader og der er ikke behov for at medbringe heavy sejlertøj. Du bør dog tage et bygeregnsæt med og lidt lunt til om aften. Det kan føles koldt når man om dagen har 35g og går ned til 21-22g om aften/natten. •Egen redningsvest min 150N anbefales 170 NM. Newton Meter = opdrift. 1 NM er ca. 1 kg. tænk på din vægt inkl. Vådt Tøj skal dit hoved løftes op af vandet med ca. 20-30 cm. Top vest er en 275N som hæver hovedet mere end ca. 30 cm over vandoverfladen. •En god og sikkerheds linje med helst 2 fastgøringspunkter udover fastgørelse på redningsvesten. •Vind/regnsæt •Fleecetrøje/jakke. •Kasket/solhat. •Evt. sejlerhandsker (arbejde med tovværk) Diverse: •Pandelygte. •Tur/-dagsrygsæk. •Maske, snorkel og finner. •2 håndklæder. •Solbriller og solcreme (så høj faktor som muligt) •Kameraudstyr m.m. •Bærbar PC og eller IPad og lign. er rar at have med. Der er efterhånden mange steder man kan gå på Wi-Fi. Den skal helst kunne holde batteri i minimum et par timer •Hvis ikke du medbringer en bærbar computer, så medbring en ekstern harddisk, så du kan få foto/video med hjem. •Power Bank min. 1300 mh. (ekstra strøm som opbevares i en lille enhed) •Toiletgrej. •Egen medicin og førstehjælp mod hovedpine, snue, forkølelsessår, vabler, diarré, søsyge, evt. malariamedicin samt prævention. •Stræklagner x 2 (køjer er ca. 65 x 200 cm) •Almindelig lagenpose eller lignende til at tage over dig om natten. Gerne silkelagner som er luftige, kølige, let at skylle op og svedafvisende •Evt. Silkesovepose •Evt. Myggenet købes derude hvor du påmønstrer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÅ VIDERE HVIS DU ER EN ILDSJÆL - EN EVENTYRER DER VIL SE NOGET AF VERDEN

 

GO AHEAD IF YOU ARE A BOLD ADVENTURER AND WANT TO SEE SOME OF THE WORLD

 

 

                                               www.gaster-skipper.dk © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use

www.gaster-skipper.dk